Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 26°C
Az Bulutlu
Adana
26°C
Az Bulutlu
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 29°C
Pts 29°C

Bodrum da Cumhuriyet coşkusu sokakları doldurdu.

Bodrum da Cumhuriyet coşkusu sokakları doldurdu.
30 Ekim 2021 14:34
780
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümü, Bodrum’un farklı noktalarında düzenlenen fener alayları ve konserlerle coşkuyla kutlandı. 

Kutlamalar kapsamında ilçe merkezi ile Turgutreis ve Yalıkavak Mahallelerinde, Bodrum Kaymakamlığı’nın destekleriyle Bodrum Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 3 Farklı noktada düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce vatandaş katılırken, Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm Bodrum’a yayıldı. 

Bu sene ilk kez ilçe merkezi dışında Turgutreis ve Yalıkavak Mahallelerinde de düzenlenen etkinliklerde, ellerine Türk bayraklarını ve Atatürk posterlerini alan binlerce vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. 

İlçe merkezinde, Milta Marina’dan başlayarak Neyzen Tevfik Caddesi’nde düzenlenen fener alayı Belediye Meydanı’nda sona erdi. Meydanda, Melike Öcalan’ın sunduğu program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldığı ilçe merkezindeki programda Ozan Doğulu’nun, ardından Fuat İnan sahne aldı. 

“ İSMİNDE CUMHURİYET OLAN BAZI ÜLKELER GİBİ DEĞİLİZ BİZ”

Binlerce vatandaşın katıldığı etkinliğin açılış konuşmasına, “Tıpkı Bodrum gibi, hepinizi kalpten, gönülden seviyoruz” diyerek başlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, pandemi nedeniyle 2 yıldır kutlanamayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 2 gün önceden başlandığını belirterek şunları söyledi;

“29 Ekim 1923’ün 98’inci yıldönümünde Bodrum merkez ve Bodrum’un her yerinde Cumhuriyet kutlanıyor. Ve büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve aziz Türk milletinin, tıpkı bizim Harbiye Marşımızda olduğu gibi; kanla ve irfanla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjisi, bizi bölgemizin ve dünyamızın geri kalmış ülkelerinden fersah fersah ileriye götürmüştür. Bu nedenledir ki; bugün ateş çemberiyle kuşatılmış Anadolu toprakları, emperyalistlerin tüm çabalarına rağmen, bölücülerin tüm çabalarına rağmen, kimlik, dil, din, mezhep, sınıf ayrımı olmadan, tıpkı da Nazım Hikmet’in söylediği gibi; bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşcesine yaşıyor. Biz bunu Atatürk Türkiye’sine borçluyuz. Atatürk Cumhuriyeti, insan haklarına dayalı, laikliğe dayalı, kadın haklarına dayalı, uygarlığa dayalı, demokrasiye dayalı bir Cumhuriyettir. İsminde Cumhuriyet olan bazı ülkeler gibi değiliz biz. Bizim Atamız var. Atamız bize haklarımızı, hepsinden önce verdi. Kadın haklarımızı, seçme seçilme haklarımızı, eğitim hakkını, eşitliği, adaleti, hepsinden önce kurguladı bu ülkede. Ona minnettarız. 

ATATÜRK CUMHURİYETİ HER TÜRLÜ GERİCİLİĞİ REDDEDER

“Atatürk Cumhuriyeti her türlü gericiliği reddeder.” Diyerek sözlerine devam eden başkan Aras,  “Akıl ve bilimi rehber edinir. Bugün, çağdaş dünyaya benzeyen neyimiz varsa, bu Atamızın eseridir. Cumhuriyet, gerçek zaferin aydınlığın eseridir. Emperyalizme karşı, gericiliğe karşı apansız bir sonucudur. Devrimci bir dönüşümdür. Yoklukla, yoksullukla, Anadolu halkının topyekün mücadelesiyle kurulmuş ve kazanılmıştır. Demokratik, sosyal, laik, hukuk devletinin karşılığı; Türkiye Cumhuriyeti’dir. Şeyhlerin, şıhların, beylerin, ağaların değil, kimsesizlerin haykırışıdır, halkın haykırışıdır. Barıştan yanadır, kardeşlikten yanadır, sevgiden yanadır, dostluktan yanadır, huzurdan yanadır, refahtan yanadır. Alın teridir Cumhuriyetimiz, emektir. Emekçiden yanadır, Anadolu’nun zaferidir. Ulusal mücadelenin, direnişin, savaşın yükünü üstlenen, çilesini çeken askerlerimizin, halkımızın zaferidir. Cumhuriyetimiz, dünyanın da saygıyla andığı bir gerçektir.  Örnektir milletlere açtığımız yeni iz, imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir milletiz. Hiç kimse de bunu bozamaz. 

“BİZİ KARANLIĞA MAHKUM ETMEK İSTEYENLERİN OYUNLARINI BOZACAĞIZ”

Bizler hep birlikte, çocuklarımızla gençlerle beraber, hep birlikte devletimiz, milletimiz el ele, kucak kucağa, Atatürk’ün izinde, hep aydınlığa doğru, hep ileriye doğru gideceğiz. Bizi karanlığa mahkum etmek isteyenlerin oyunlarını bozacağız. Şunu çok iyi bilsinler; Bizler Atatürk devrimleriyle büyüdük. Bizler 10. Yıl Marşlarıyla büyüdük. O sebepledir ki; bir hızla kötülüğü, geriliği boğarız, karanlığın üstüne güneş gibi doğarız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk”

Başkan Aras, konuşmasının ardından Bodrum Belediyesi personeli Öner Karaçiçek ile birlikte Bodrum Kerimoğlu’nu oynadı. 

“CUMHURİYET KOLAY ELDE EDİLMEDİ”

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar da Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında “Tabi ki Cumhuriyet kolay elde edilmedi. Milli bayramlarımızdan en kıymetlisi, en şereflisi. Ulu önder demiş ki; ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak’ ki bugün toprak. Ama Türkiye Cumhuriyeti, yani Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır. Tabi ki kıyamete kadar payidar kalacak. Bu nasıl olacak, çok çalışarak, çocuklarımızı çok iyi eğiterek olacak. Sadece hamasetle değil çok çalışarak olacak. İnşallah bunu yapacak gücümüz de zaten var.” İfadelerini kullandı. 

Kaymakam Bayar’ın ardından Yeşim Gözey isimli lise öğrencisinin okuduğu şiirle devam eden programda sahneye çıkan ünlü Dj Ozan Doğulu ve şarkıcı Fuat İnan, meydanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı yaşattı. 

TURGUTREİS’TE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Turgutreis’te fener alayıyla başlayan ve meydanda Aykoç Band konseriyle devam eden kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Konser öncesi konuşma yapan Bodrum Belediyesinin en genç meclis üyesi Tamer Mandalinci, Cumhuriyetin önemine dikkat çekerek başladığı konuşmasında, ‘’Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. İşte bu aramızdaki meşaleler gibi ülkemizin dört bir yanında yanan evlerdeki ışıktır, ocaklarımızdır. Cumhuriyet bizim her şeyimizdir. Cumhuriyet laikliktir. Din temiz duygular içinde yaşansın diye, kimse ötekileştirilmesin diye. Bizim görevimiz Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak, Atatürk devrim ve inkilaplarına daima bağlı kalmaktır. Atamızın da dediği gibi; ‘’Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Eğer ki benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlayabiliyor ve yaşatabiliyorsanız ben sizin hep aranızdayım.’’ İşte Atamız şu anda burada. 98 yıl önce halkımızla, milletimizle birlikte kurmuş olduğu bu Cumhuriyet işte burada yaşıyor ve ilelebet yaşamaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı tekrardan kutluyorum. Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın sizlere sevgilerini, saygılarını takdim ediyorum. Cumhuriyetle kalın hoşçakalın.’’ İfadelerini kullandı. 

Mandalinci’nin, sanatçılara Başkan Ahmet Aras adına çiçek takdiminin ardından devam eden konserde, vatandaşlar hep bir ağızdan Aykoç’un seslendirdiği marşlara ve şarkılara eşlik ederek Cumhuriyet kutlamalarına devam etti.

YALIKAVAK’TA DA COŞKU VARDI

Bodrum Belediyesi’nin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konserleri” kapsamında düzenlenen etkinlikler Yalıkavak mahallesinde devam etti. Belediye İskele Kafede kurulan sahne ile piyanist Burçin Böke eşliğinde, opera sanatçısı Güvenç Dağüstün’ün performansıyla, Cumhuriyet Konseri gerçekleşti. 

onsere Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yardımcısı Yurt, konser öncesi sanatçılara Başkan Ahmet Aras adına çiçek takdim etti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.