Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 24°C
Az Bulutlu
Adana
24°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 31°C
Sal 33°C

BODRUM’DA ALT YAPI

BODRUM’DA ALT YAPI
8 Nisan 2021 19:55
1.624
A+
A-

 

Yıllardır YARIMADA’da alt yapı çalışmaları sürdürüldü …
*Su için derin kanallar kazıldı.
*Telefon için her taraf köstebek yuvası gibi EŞELENDİ.
*Kanalizasyon için tekrar çekti bu şehrin insanları aynı çileyi.
*Şimdi de elektirk kablolarının yer altına indirilme çalışmaları ile Yine delik deşik görüntüler…Toz,duman…Yürümekte zorluk çeken araç ve insan trafiği…
Bu çilelerin tümü merkeziyetçi yönetimin arızalarıdır ve iflasıdır.
Merkezdeki birileri karar alacak,ödenek çıkaracak,ihale edilecek işler başlayacak.
Aynı çalışmayı başka birisi ya da başka bir kurum karar verecek ve tekrar şehir halkı aynı çileleri yaşayacak.Bu çile sürüp gidecek.
Gelişmiş ülkelerde yerin üstü çağdaş hizmet ağlarıyla döşendiği gibi,yerin altı da üstü kadar mükemel,bir şehrin tümünü içine alabilecek sağlamlıkta ve güvenirlikte bir alt yapı şehri oluşturulmuştur.Meselâ
Tüm hizmetler bu şehirlerin dibine kurulan sağlam kanallarda gerçekleştirilmiştir.
Savaş ya da doğal afet durumun da tüm şehrin insanlarını içine alabilecek,koruyacak sığınaklar da inşa edilmiştir.
Elekririk için yerler hazırdır.Su için yerler çoktan hazırlanmıştır,kanalizasyon dipten aheste aheste akmaktadır.Doğal gaz hizmeti için kanallar yıllar önce hizmete açılmıştır.
Şehrin dibindeki bu mükemmel alt yapı hizmeti, bu şehirin yönetim ve ekonomik kalitesinin sonucudur.
Arızaları kontrol de çok kolaydır bu sistemde…Arıza neredeyse orayı kapatan demir kapaklar kaldırılır.Hazır merdivenlerle kanallara inilir.Sorunlar rahatlıkla çözülür.
Bodrum’a su getirdiler tüm Yarımada bayram etti.Ancak MÜTEAHİT HIRSIZ,DENETÇİSİ DE RÜŞVETÇİ OLUNCA
KALİTESİZ MALZEME VE KALİTESİZ HİZMET,BODRUMLULARA, GÖKLERE ULAŞAN,SEL YARATAN,YOLLARI GÖÇERTEN, SU PATLAMALARINA SEBEP OLDU.BODRUMLU GÜNLERCE SU KESİNTİSİ YAŞADI.
Bu konuyu çözmek yerine, Muğla Büyük Şehir Belediyesi DSİ’yi,DSİ de Muğla Büyük Şehir Belediyesini karalamalara devam edip durdu.Çözüm…Çözüm yok…!
DSİ ,BÜYÜK ŞEHİR ARASINDAKİ BU SİDİK YARIŞINA BİR DE ŞEHRE HİÇBİR YARARI DOKUNMAYAN AKP VE CHP İLÇE ÖRGÜTLERİ DE KATILINCA,İŞ TAMAMEN KANGRENLEŞTİ.
Eğer ülke merkeziyetci kafa ile değil;yerelden yönetilseydi.Bu şehrin vergilerinin büyük bir kısmı bu şehirde kalsaydı.Şehrinin üstü gibi altının da şimdiye kadar tüm sorunları çözülmüş olurdu.
İşin garip tarafı Merkeziyetçi yönetim şekline hiç ses çıkarmayan bu MİLLET, şimdi de TEK ADAMIN İKİ DUDAĞI ARASINDAKİ VE ÖNCE BEN VE BENİM PARTİLİLERİM YÖNETİM ŞEKLİNE DE UYUM SAĞLAMIŞ DURUMDA…
NE BENİM DEMEMLE,NE DE SENİN DEMENLE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ.MİLLET KENDİSİNE REVA GÖRÜLEN YÖNETİME RAZI OLDUKTAN SONRA.
Ha bir korkum daha var…! Hava gazı borularınının ihaleleri yandaş MÜTEAHİTLERE VERİLİR.ONLARI AKLAYAN,BOZUK KALİTESİZ HİZMETLERİNE OLUR İMZALARI ATAN RÜŞVETÇİLER DE OLURSA…!
BODRUMLUYA YAŞATILACAK CEHENNEMİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.
DOĞAL GAZDA TEK KORKUM BU…!

Sami Ekinci

8.4.2021

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.